Close
Søk
Søk
Filters
Filters

Grønne planter som trives på badet

GRØNNE PLANTER SOM TRIVES PÅ BADET

Gjør badet mer levende med grønne planter! Ikke bare renser de luften rundt seg, de skaper også en lunere og friskere stemning i rommet. Planter er også en enkel måte for å endre følelsen og utrykket på badet. Flytt planter rundt etter som de vokser seg større. Fra stikling i en klar vase, over til vinduskarmen i en blomsterpotte, for så å settes på en lekker pidestall.

Det er desverre ikke alle planter som liker seg på mørke baderom med høy luftfuktighet. For at du ikke skal gjøre et bomkjøp for blomsterforhandeleren har vi her samlet sammen noen av våre baderomsfavoritter til deg.

#1 Monstera

En potensielt stor og vakker plante som trenger lite lys og trives med mye fukt og varme. Dersom du ønsker å få frem store blader med mye mønster bør den i tider stå i andre rom, men den vil også holde seg pen og holdbar på et bad med lite lys. Monsteraen kan vannes en gang per uke.

#2 Smaragdplante

En lettstelt plante som hverken trenger mye lys eller vann. Den trives godt i varme rom, men må ikke stå i direkte sollys. G deb gjerne litt vann hver 14. dag.

Ekspertens tips:

For å ta ekstra godt vare på plantene kan du gjerne flytte de ut fra badet i perioder for å gi dem ekstra lys og et godt vekstmiljø. Hva med å for eksempel sette opp en ruting der du rullerer plantene mellom stue og baderom annenhver uke?

 

 

#3 Fredslilje

Fredsliljen er svært populær på grunn av sin evne til å friske opp luften rundt seg. Planten trives i godt lys, så denne bør stå på et bad der den kan få indirekte lys gjennom et vindu. La jorden tørke litt mellom hver vanning, rundt en vanning i uken bør være passe.

 

#4 Calathea

En perfekt plante til badet da den trives best i skyggen med lett indirekte sollys. Calathea trives godt med høy luftfuktighet, faktisk så godt at den bør dusjes med sprayflaske hver dag gjennom sommeren. Denne platen liker å holde seg jevnt fuktig.

 

#5 Sansevieria

En av de mest robuste plantene vi nordmenn bruker å ha hjemme. Skygge og lite vann er dens bestevenn, dette er planten du kan glemme bort i flere uker mellom hver vanning. Husk å tørke av støv med jevne mellomrom, slik at bladene får puste.

Bonustips!

Kutt små stikklinger fra andre grønnplanter du har rundt omkring i hjemmet ditt og putt dem i små vaser på badet! På den måten kan du enkelt pynte med grønne planter. Det eneste du må sørge for er å fylle vasen med mer vann nå og da. 

 

Relaterte artikler

Baderomstrendene som gjelder i 2023

Les her»

Luksusbad i messing og rosa toner hos Erlend Elias

Les her»

Finn din baderomstil med våre baderomspakker

Les her»
 

Hvordan bestille?

Du kan enkelt bestille våre produkter gjennom din nærmeste forhandler. Bruk vår nettside til å velge ut dine favorittprodukter.

 

Du kan også lage en handleliste direkte inne på nettsiden vår for så å sende den til din rørlegger, så ordner han med bestillingen din.

 

Finn din nærmeste forhandler her

 

Mer inspirasjon.

Følg oss i sosiale medier for mer inspirasjon!

 

Les også flere artikler om tips, trender og baderomsinspirasjon her

 

    

 

Publisert 07:08.2022

 Korsbakken.no