Close
Søk
Søk
Filters
Filters

Bli med til Ann-Catharinas unike hus

 

Bli med til Ann-Catharinas unike hus

Ann-Catharina @villarussanes. Publisert 20.01.2022

Det nye huset på Russånes i Nordland var innflyttningsklart i desember 2020. Huset ligger idyllisk til omringet av vakker norsk natur og solnedganger som fargelegger himmelen i varme, flammende farger. Selv om Ann-Catharina og familien flyttet inn for en stund siden, er huset et pågående prosjekt hvor detaljene kommer på plass litt etter litt.

- Det er en pågående prosess å finne "vår stil".

Vakre omgivelser: Det moderne nybygget ligger flott til i et naturnært område. Foto: @villarussanes

Foto: @villarussanes 

 Foto: @villarussanes

Bakkekontakt

Åpne romløsninger og store vinduer som slipper inn mye dagslys gir en luftig stemning i hjemmet. Huset har en unik og moderne byggestil, og skiller seg ut med en løsning hvor alt ligger på bakkeplan. At alle rom befinner seg på samme flate, er noe Ann-Catharina liker best med det nye huset. 

- Jeg elsker at barna kan leke på rommet og kun gå ett par skritt om de ønsker å komme til oss.

Barnerom: Huset er åpent med kun én etasje og gir god oversikt for både store og små. Foto: @villarussanes

Sofistikert

 

Det er ingen tvil om at huset har en moderne og minimalistisk stil, og som hun selv presiserer har de holdt seg innenfor den nordiske stilen med rene linjer. Naturelementer er med på å understreke det nordiske, med en fasade i både mørkt og lyst tre og detaljer i eik i interiøret.

Sorte overflater går igjen på alt fra dører, vinduer og kjøkken og skaper et sofistiskert uttrykk gjennom huset. Ann-Catharina forteller at hun finner mye inspirasjon i sosiale medier, men at hun også brukte magasiner og lokale møbelbutikker da hun skulle velge ut inteiørdetaljene i huset

- Samtidig som det moderne uttrykket skulle komme frem, var det spesielt viktig for meg at det også skulle være praktisk og av god kvalitet.

Foto: @villarussanes

Detaljer: For å skape den gjennomførte stilen har Ann-Catharina brukt god tid på å velge ut detaljene. Foto: @villarussanes

Tålmodighet

I løpet av oppussingsprosessen var det viktig å skape en helhet mellom rommene og en liten rød tråd gjennom huset. De har brukt god tid på detaljene, og dette er noe Ann-Catharina kan anbefale til andre som ønsker seg en gjennomført stil hjemme, nemlig å ikke ta det første og beste som dukker opp. 

- Bruk god tid og tenk nøye gjennom valg som skal tas, det er kun da du blir 100% fornøyd.

Hotellfølelse

I det nye huset finner vi to flotte bad, begge med hver sin personliget. Den moderne stilen går igjen også her, med et mørkt og stilrent uttrykk på hovedbadet og et lunt og nordisk preg på gjestebadet.

På hovedbadet brukte de lang til på bestemme seg for møbler, og kom til slutt over BIG-serien. De falt for møbeldesignet, samt hvor praktisk og romslig innredningen var. For ekstra oppbevaringsplass valgte de å innstallere servantskap og benkeskap ved siden av hverandre i overflatefargen Mørk grå matt

- Vi ønsket én av hver, og er kjempefornøyde med resultatet i kombinasjon med benkeplate og bolleservant. HPL benkeplante i sort antrastitt er bare helt nydelig- så nydelig  at vi valgte den på begge badene.

En to meter lang benkeplate komplimenterer møblene, og bolleservanten Sicilia i porselen står som et stilrent blikkfang oppe på benkeplaten. De ble så fornøyd med resultatet at det ble naturlig å velge denne bolleservanten også på gjestebadet.

 Foto: @villarussanes

Lunt og naturlig

På gjestebadet finner vi en noe lunere innredning, med naturlige toner og baderomsmøbel i tremateriale. Her ønsket de å utnytte plassen på en god måte, og noe som var spesielt viktig var at baderomsmøbelet hadde godt med oppbevaringsplass. 

- På gjestebadet valgte vi Rowan servantskap i Grå Ask. Denne er også romslig av seg og gjorde at vi slapp å ha høyskap på dette badet. 

En integrert håndkleholder i benkeplaten frigjør plass og er ekstra praktisk på et mindre bad, og det vegghengte toalettet Sintra ble ikke bare en estetisk pen detlaj, men gjør også hverdagen enklere for Ann-Catharina og familien da det er enkelt å rengjøre.

Naturlig valg: Servantskapet Rowan i Grå Ask gir godt med oppbevaringsplass og ble et naturlig valg på gjestebadet. Foto: @villarussanes

Pent og praktisk: Sintra vegghengt toalett er både pent å se på og enkelt å rengjøre. Foto: @villarussanes

Vær vågal

Ann-Catharina har delt mye fra start på sin Instagram-profil, og her har hun også funnet mye inspirasjon og tips. Selv om hun mener det er viktig å ta seg god tid til å skape stilen i hjemmet, tipser hun også om det er viktig å ikke bli hemmet av prosessen. Oppussing er jo nemlig gøy, og man må bare kaste seg ut i det. 

- Er du litt som meg så ønsker nok å endre på noe snart igjen, så vær gjerne litt vågal!

Vil du se flere bilder fra det unike hjemmet til Ann-Catharina kan du ta en titt på hennes Instagram-profil @villarussanes

Foto: @villarussanes

Foto: @villarussanes

Relaterte artikler

Bli med til Lindas lune hyttedrøm

Ler her»

Nordisk velvære med en edge

Les mer»

Finn din baderomstil med våre baderomspakker

Les her»

Publisert: 20.01.2022
Korsbakken.no